Over Hapkido en onze sportschoolComplete Self Defence “Hapkido Yong” is een moderne stijl in het MMA Streetwise. Deze realistische multidisciplinaire stijl is gebaseerd op de moderne tijd, om jezelf op straat te kunnen verdedigen. Het is een zelfverdedigingsmethode die zich onderscheidt van een wedstrijdsport. Wedstrijdsporten zijn vaak gebaseerd op gelijke categorieën, zoals leeftijd, gewicht, klasse enzovoorts. Ook staat er een scheidsrechter bij, die ingrijpt wanneer het fout dreigt te lopen, of de regels worden overtreden. Zoiets kom je op straat niet tegen, hier moet je zonder regels jezelf uit de voeten maken.

Een aanvaller of erger nog meerdere aanvallers, zoeken hun slachtoffer uit. Om hun doel met zekerheid te behalen, zonder al te veel tegenstand. Dat kan zijn door iets afhandig te maken zoals geld of smartphone, of gewoon voor de lol iemand te vernederen of te beschadigen. Hier is géén reikende hand die ingrijpt wanneer het dreigt fout te lopen. Op straat gelden geen regels, en is de strijd nooit eerlijk.

Door Complete Self Defence “Yong”, leer je de omgeving te scannen op gevaar, maar ook jezelf te verdedigen tegen één of meerdere personen. Door biomechanica goed, slim, krachtig en effectief toe te passen, veras je de belager(s) en kun je jezelf in veiligheid brengen. Je werkt bij Complete Self Defence Yong, aan je conditie, lenigheid zelfvertrouwen en innerlijke rust, de ingrediënten voor een zelfverzekerde houding. De zelfverzekerende houding, die je al minder snel aantrekkelijk maakt voor belagers. Belagers zoeken vaak een persoon die alleen is. Iemand die niet zelfverzekerd overkomt omdat die zijn eigenwaarde niet kent. Het kostbaarste bezit dat je hebt ben je zelf, dat is, wat de meeste mensen niet beseffen. Je leert bij “Yong” vele technieken, om jezelf weerbaar te maken. Niet alleen voor jezelf maar ook je naasten kun je hierdoor in veiligheid brengen.

Ron van Beukering (61 jaar)en Senior hoofdtrainer van Nederland, heeft zijn sporen in deze sport verdient. Hij heeft verschillende erkenningen in verschillende stijlen. Erkenningen in deze sport worden beloont met een “dan graad”. Ook bekendheid in de kleinere wereld van de Martial Art, waar de hogere banders elkaar treffen om met elkaar te leren en kennis te delen. Waar iedereen beschouwd wordt als een goede vriend. Met zijn ervaring van ongeveer 45 jaar, heeft hij een effectieve stijl ontwikkeld. Waar respect naar elkaar toe een belangrijke rol speelt. Geen agressieve houding dat de tegenpartij uitnodigt om tot actie over te gaan. Complete Self Defence “Yong” is voor iedereen toegankelijk ongeacht geslacht of leeftijd. Door de technieken die geleerd worden, leent deze stijl zich uitermate goed voor vrouwen. Met weinig kracht, snel en effectief de weg naar de vrijheid creëren.

Geschreven door Ad Fiers, Dangraadhouder Complete Self Defence.

Tijdens de seminar in Spanje, Servilla, werd ons, gevraagd een demo te geven. We kregen alleen geen kans ons voor te bereiden. Gelukkig was het Spaans publiek erg enthousiast.

Krijg korting op uw lessen!
Krijg nu 10% Korting.

Onze Trainers

Onze trainers zijn zeer ervaren en lid van IHA (International Hapkido Alliance)