Over Hapkido en onze sportschool

Wat krijg je als je bij ons traint:

 1. Zelfverdediging ( MMA) daardoor meer zelfvertrouwen
 2. lenigheid
 3. meer spierkracht
 4. snelle spieren
 5. soepele bewegingen
 6. meer uithoudingsvermogen
 7. door ademhalingsoefeningen meer controle over je emoties
 8. makkelijker ontspanning
 9. in het dagelijks leven ook meer zelfvertrouwen
 10. controle over stressvolle situatie
 11. groter zelfbewust zijn
 12. veel meer veiligheid, door zelfvertrouwen
 13. instaat zijn jezelf te beschermen
 14. een heel gezellige groep mensen van alle leeftijden
 15. prachtige sociale contacten
 16. een zinvolle hobby.

Bij Complete Self Defence “Hapkido Yong” leer je een moderne stijl van zelfverdediging. Er worden allerlei technieken gebruikt zoals worpen en valbreken( Judo), grepen en klemmen(Juijitsu), trappen en stoten ( taekwondo). Het is dus een mixed Martial Art ( MMA). Deze realistische multidisciplinaire stijl is gebaseerd op de moderne tijd, om jezelf op straat te kunnen verdedigen. Het is een zelfverdedigingsmethode die zich onderscheidt van een wedstrijdsport. Wedstrijdsporten zijn vaak gebaseerd op gelijke categorieën, zoals leeftijd, gewicht, klasse enzovoorts. Ook staat er een scheidsrechter bij, die ingrijpt wanneer het fout dreigt te lopen, of de regels worden overtreden. Zoiets kom je op straat niet tegen, hier moet je zonder regels jezelf uit de voeten maken.Deze vorm van Hapkido heeft GEEN wedstrijden.

Een aanvaller of erger nog meerdere aanvallers, zoeken hun slachtoffer uit. Om hun doel met zekerheid te behalen, zonder al te veel tegenstand. Dat kan zijn door iets afhandig te maken zoals geld of smartphone, of gewoon voor de lol iemand te vernederen of te beschadigen. Hier is géén reikende hand die ingrijpt wanneer het dreigt fout te lopen. Op straat gelden geen regels, en is de strijd nooit eerlijk.

JE LEERT HET BELANGRIJKSTE OP DEZE WERELD TE BESCHERMEN ……….JEZELF.

Door Complete Self Defence “Yong”, leer je de omgeving te scannen op gevaar, maar ook jezelf te verdedigen tegen één of meerdere personen. Door biomechanica goed, slim, krachtig en effectief toe te passen, verras je de belager(s) en kun je jezelf in veiligheid brengen. Je werkt bij Complete Self Defence Yong aan je conditie, lenigheid zelfvertrouwen en innerlijke rust; de ingrediënten voor een zelfverzekerde houding.

De zelfverzekerende houding, die je al minder snel aantrekkelijk maakt voor belagers. Belagers zoeken vaak een persoon die alleen is. Iemand die niet zelfverzekerd overkomt omdat die zijn eigenwaarde niet kent. Het kostbaarste bezit dat je hebt ben je zelf, dat is, wat de meeste mensen niet beseffen. Je leert bij “Yong” vele technieken, om jezelf weerbaar te maken. Niet alleen voor jezelf maar ook je naasten kun je hierdoor in veiligheid brengen.

Ron van Beukering (62 jaar) en Head Instructor( 5e Dan) van Nederland, heeft zijn sporen in deze sport verdient. Hij heeft verschillende erkenningen in verschillende stijlen. Erkenningen in deze sport worden beloont met een “dan graad”. Ook bekendheid in de kleinere wereld van de Martial Art, waar de hogere banders elkaar treffen om met elkaar te leren en kennis te delen. Waar iedereen beschouwd wordt als een goede vriend. Met zijn ervaring van ongeveer 45 jaar, heeft hij een effectieve stijl in de Kwan Nyom Hapkido gevonden en in Nederland geïntroduceerd. Waar respect naar elkaar toe een belangrijke rol speelt. Geen agressieve houding die de tegenpartij uitnodigt om tot actie over te gaan. Complete Self Defence “Yong” is voor iedereen toegankelijk ongeacht geslacht of leeftijd. Door de technieken die geleerd worden, leent deze stijl zich uitermate goed voor vrouwen. Je leert met weinig kracht, snel en effectief de weg naar de veiligheid te creëren.

Geschreven door Ad Fiers, Dangraadhouder Complete Self Defence.
.

SBN Ron van Beukering, GCN Marcel Dohmen en CGN Robert Smulders in actie.

Tijdens de seminar in Spanje, Servilla, werd ons gevraagd een demo te geven.  Het Spaanse publiek was erg enthousiast.

Krijg 2 proeflessen gratis

Onze Trainers

Onze trainers zijn zeer ervaren en lid van IHA (International Hapkido Alliance)